Friday, June 5, 2009

PERCEPAT KEMASUKAN ANGGOTA

Pegawai dan kakitangan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) diminta mempercepatkan permohonan kemasukan ahli baru agar sasaran 2.5 juta ahlinya pada 2012 dapat dicapai seperti yang dirancang. Ketua Pengarah Rela, Datuk Zaidon Asmuni berkata, pada masa ini anggota Rela di seluruh negara berjumlah 556,000 orang. "Kita berharap jumlah itu akan bertambah menerusi pelbagai program untuk menarik orang ramai menyertai pasukan Rela," katanya.

Dalam pada itu Zaidon memberitahu, peranan Rela kini semakin mencabar dan diiktiraf apabila diberi kepercayaan bukan sahaja untuk membantu pihak berkuasa menangkap pendatang asing tanpa izin (PATI) tetapi juga membantu mengawal keselamatan negara. Sehubungan itu, anggota Rela diingatkan supaya menjaga nama baik pasukan dengan tidak menyalahgunakan kuasa yang diberikan untuk kepentingan diri.

0 komen:

Kembali ke atas

Sila lihat ARKIB BLOG untuk senarai artikel yang telah disiarkan.
2009 © Hak Cipta RELA Platun 0464

RELA 0464 tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman ini. Anda adalah dilarang mengambil, meniru, mencetak atau apa-apa yang seumpanya dari laman ini tanpa kebenaran terlebih dahulu daripada pihak Blogmaster.

  © 2009 HAK CIPTA RELA 0464

Back to TOP